QUI SOM?

Juguem amb la llengua!!!!



Ens diem Maria F. i Mònica R. i venim de Xaló i Vallada respectivament.



Som mestres d'Educació Infantil i aquest bloc anirà destinat al treball de l'expressió oral que és molt important en aquesta etapa.



Practica-la amb nosaltres!!



martes, 17 de enero de 2012

La meua escola sap a taronja

Ens agradaria recomanar aquest llibre, ja que consta de bones tècniques metodològiques que ens ajuden a treballar entre altres coses l´expressió oral, ací facilitem una informació interessant:

Premi Aula al millor Llibre d'Educació i de Divulgació Educativa de 2008.
    El premi va ser concedit per unanimitat dels membres del Jurat a la seua obra "La meua escola sap a taronja" publicada per l'Editorial Graó.
    Mari Carmen Díez aguaita entre les pàgines del seu llibre en un passeig inquiet ple de curiositat, sorpresa, emocions, vivències, reflexions, desitjos… I sempre de la mà d'un cor de xiquets que camina amb ella embastant paraules de pàgina en pàgina.
    Una escola saludable com una taronja: saborosa, lluenta, aromàtica; requereix que els seus "fruits" es deixen créixer i madurar al seu aire (lliure). Així, conjugant sucs i jocs entre el complex entramat del brancatge, s’acaba component la paraula "nosaltres" des de les més variades individualitats, des d'eixe mar de foquets taronges.
    "Un col·legi és per a jugar bé" – Afirma amb contundència des d'aquestes pàgines un xiquet de 5 anys; ¡ull!, no per a jugar a la babalà de qualsevol manera, sinó per a jugar BÉ.
    "Si un xicot de 16 anys pensa poc – Aclareix un altre dels alumnes de Mari Carmen –, el cervell deixa de créixer-li, i el cos potser també, i es queda nano."
    Ho intueixen molt clarament i, des d'eixe pis de baix emocional a què l'autora ens remetia en el seu llibre anterior, saben que a l’escola se’n va per a créixer disfrutant i per a disfrutar creixent. I continuen matisant: "Un col·legi és per a aprendre d’animals , bestioles, dinosaures, futbol, búfals, castells, ossos, arbres, dents, lletres, cos humà, elefants, dofins, bebès, tenis, esports, pirates… Perquè del que es vol aprendre, s’aprèn."
    Del que es vol aprendre, del que s’estima aprendre és, efectivament, d’allò que s’aprèn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario